WijnTV Home          Over WijnTV          Contact
Zoeken Zoeken in uitzendingen
Zoeken
Volg ons op social media Wees sociaal

(En) volg ons op onze social media pages.
Blijf op de hoogte, elke dag!

Volg ons op Twitter
TWITTER
Volg ons op Facebook
FACEBOOK
Volg ons op ons Youtube kanaal
YOUTUBE
Nieuws Nieuws
  
Wijn waar je geen kater van kr...
  
Glas rode wijn net zo gezond a...
  
Fles wijn per dag drinken is g...
  
Wijngebied Napa Valley getroff...
  
15 manieren om een fles wijn t...
Twitter Nieuwsbrief  Twitter

Elke dag een wijntip in uw mail? Meld u aan.

 
Wat is WijnTV Wat is WijnTV?

Wij houden van wijn, u toch ook? Maar wat is nu een lekkere wijn? Welke wijnen hebben de beste prijs-kwaliteitsverhouding? Welke smaken het lekkerst?

Wijn in beeld brengen, elke dag weer, dat is ons idee.

U bent hier:   Home   /   Uitzendingen   /   Knorhoek Chenin Blanc   
terug
Knorhoek Chenin Blanc
Knorhoek is gelegen op de zuid / zuidwestelijke hellingen van de Simonsberg, op een hoogte van 200 m tot 380 m. De wijngaarden worden omringd door andere bekende landgoederen, zoals Kanonkop, Uitkuyk, Muratie, Delheim en Rustenberg en bevat soortgelijke terroir. De ligging van de wijngaarden biedt een breed scala aan opties met betrekking tot de keuze en plaatsing van verschillende druivensoorten.

Het hoge, zichtbare aspect van de boerderij zorgt ervoor dat de wijngaarden profiteren van de koele zeewind van de Atlantische Oceaan. Bovendien heeft de bodem veel potentie, waardoor de wijngaarden goed tegen ongunstige weersomstandigheden
bestand zijn. De bodems bestaan voornamelijk uit graniet en zijn geel tot roodbruin van kleur en bevatten natuurlijk zuur.
Vanwege de gunstige omstandigheden voor de productie van hoogwaardige wijnen, worden de rode wijnen gekenmerkt door weelderige roodfruit aromaís met opvallende cassis en cedertinten. Deze wijnen hebben een goede structuur en rijpen uitzonderlijk goed. Tegelijkertijd worden de witte wijnen gekenmerkt door intense fruitige/vuursteenachtige smaken.

Knorhoek wordt gerund door de vijfde generatie van de familie Niekerk, de familie komt van oorsprong uit Nederland. De boerderij is gelegen op de hellingen van de Simonsberg in Stellenbosch.

Deze blend van Knorhoek wordt gemaakt van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Pinotage druiven. De druiven worden geplukt als ze optimaal rijp zijn. Ze worden gefermenteerd in open cementen tanks. Malolactische gisting gebeurt in roestvrijstalen tanks en vervolgens rijpen ze in vaten. Deze wijn heeft delicaat zwart fruit met hints van mokka en rook. Op het palet zwarte bessen, bessen, mokka en vanille met sappige rijp fruit. Deze wijn gaat goed samen met rood vlees, wild, of pasta met tomaten.
Deze wijn nu online bestellen Nu bestellen
Op 2015-04-07 i.s.m. Wijnhuis Eindhoven Datum
Over de wijn
Prijs: € 6,99
Kleur: Rood
Land: Zuid-Afrika
Gebied: Stellenbosch
Jaartal: 2014
Inhoud: 0.75 l.
Alcoholpercentage: 13%
Deze wijn nu online bestellen Nu bestellen