WijnTV Home          Over WijnTV          Contact
Zoeken Zoeken in uitzendingen
Zoeken
Volg ons op social media Wees sociaal

(En) volg ons op onze social media pages.
Blijf op de hoogte, elke dag!

Volg ons op Twitter
TWITTER
Volg ons op Facebook
FACEBOOK
Volg ons op ons Youtube kanaal
YOUTUBE
Nieuws Nieuws
  
Wijn waar je geen kater van kr...
  
Glas rode wijn net zo gezond a...
  
Fles wijn per dag drinken is g...
  
Wijngebied Napa Valley getroff...
  
15 manieren om een fles wijn t...
Twitter Nieuwsbrief  Twitter

Elke dag een wijntip in uw mail? Meld u aan.

 
Wat is WijnTV Wat is WijnTV?

Wij houden van wijn, u toch ook? Maar wat is nu een lekkere wijn? Welke wijnen hebben de beste prijs-kwaliteitsverhouding? Welke smaken het lekkerst?

Wijn in beeld brengen, elke dag weer, dat is ons idee.

U bent hier:   Home   /   Uitzendingen   /   Hermanuspietersfontein Swartskaap   
terug
Hermanuspietersfontein Swartskaap
In 1855 werd het dorpje Hermanuspietersfontein in de Hemel-en-Aarde vallei gesticht. De naamgeving was een eerbetoon aan de inmiddels overleden “farm teacher” Hermanus Pieters. Begin 1900 verkortte het hoofd van het postkantoor de naam van het dorpje tot Hermanus.

Een eeuw later vonden de mensen achter Hermanuspietersfontein het niet meer dan passend om Hermanuspietersfontein als estate terug te brengen. Als een eerbetoon aan Hermanus Pieters zijn de labels en de namen van de verschillende wijnen in het Afrikaans. Voor zover ons bekend de enige winery die dit doet.

De wijnmaker van Hermanuspietersfontein, Bartho Eksteen, heeft als missie wijnen van de hoogste kwaliteit te maken en daarmee de reputatie die Hermanus als wijngebied heeft te onderstrepen. In 2010 heeft Diners Club Bartho zelfs uitgeroepen tot Winemaker of the Year. De wijnen die onder de oncompromitterende supervisie van Bartho gemaakt worden zijn elk onderscheidend van stijl en karakter. De wijnen van Hermanuspietersfontein krijgen ook erkenning in verschillende tijdschriften en wedstrijden. Een overzicht van alle awards per wijn kunt u vinden op hun website.

Een kruidige Cabernet Franc met Europese mineraliteit en zachte tannines. Deswartskaap heeft 3 tot 4 dagen koude maceratie ondergaan voor de gisting. Na de gisting op een temperatuur van 24 tot 26 graden heeft de wijn 1 week contact gehad met de schillen. Tijdens dit proces komen door de gisting stoffen vrij waardoor schillen en andere “vaste” bestanddelen komen bovendrijven. Voor de swartskaap is drie maals daags deze “cap” naar beneden geduwd (punching down) om extra kleur en smaak te kunnen extraheren. Deze wijn is daarna 16 maanden gerijpt op zowel nieuw als gebruikt Frans eiken. In de neus kruidig met een hint van zwarte olijven en een distinctieve Europese mineraliteit. Mooi geďntegreerde tannines, een medium body en pure intensiteit maken dit tot een bijzonder mooie Cabernet Franc. De structuur is elegant met een frisse finish en genereuze lengte. Een smakelijke combinatie bij rijke gerechten zoals lam, spek, pasta’s, camembert en brie.
Deze wijn nu online bestellen Nu bestellen
Op 2015-05-19 i.s.m. Wijnhuis Eindhoven Datum
Over de wijn
Prijs: € 18,33
Kleur: Rood
Land: Zuid-Afrika
Gebied: Walker Bay
Jaartal: 2010
Inhoud: 0.75 l.
Alcoholpercentage: 14%
Deze wijn nu online bestellen Nu bestellen