WijnTV Home          Over WijnTV          Contact
Zoeken Zoeken in uitzendingen
Zoeken
Volg ons op social media Wees sociaal

(En) volg ons op onze social media pages.
Blijf op de hoogte, elke dag!

Volg ons op Twitter
TWITTER
Volg ons op Facebook
FACEBOOK
Volg ons op ons Youtube kanaal
YOUTUBE
Nieuws Nieuws
  
Wijn waar je geen kater van kr...
  
Glas rode wijn net zo gezond a...
  
Fles wijn per dag drinken is g...
  
Wijngebied Napa Valley getroff...
  
15 manieren om een fles wijn t...
Twitter Nieuwsbrief  Twitter

Elke dag een wijntip in uw mail? Meld u aan.

 
Wat is WijnTV Wat is WijnTV?

Wij houden van wijn, u toch ook? Maar wat is nu een lekkere wijn? Welke wijnen hebben de beste prijs-kwaliteitsverhouding? Welke smaken het lekkerst?

Wijn in beeld brengen, elke dag weer, dat is ons idee.

U bent hier:   Home   /   Uitzendingen   /   Franz Haas Pinot Nero   
terug
Franz Haas Pinot Nero
Franz Haas produceert wijnen sinds 1880, het jaar waarin de wijngaard opgericht is. Een familiebedrijf, doorgegeven door generaties van de eerste zoon Franz Haas. Door de jaren heen en de constante verplichting van de eigenaren en werknemers is dit familiebedrijf ontwikkeld naar de innovatieve wijnmakerij die hij vandaag de dag is. Franz Haas maakt wijn van druiven die afkomstig zijn van 50 hectares wijngaarden, waarvan 28 hectares geteeld is op het landgoed of gehuurd is, de balans komt van wijnmakers met percelen in de meest gewilde posities. Het doel van Franz Haas is om kwaliteitswijnen te produceren die de uitdrukking hebben van de streek, met een goede rijpingsmogelijkheid en een duidelijke persoonlijkheid.

De Pinot Nero wijngaarden zijn gelegen op de Mazzon, Pinzano, Gleno en Montagna heuvels. De individuele wijngaarden variŽren in hoogte tussen de 350 en 700 meter, op de bodems die zeer verschillend zijn van elkaar.

Pinot Nero is voor Franz Haas, de witte wijn onder de rode wijnen, een wisselend samenspel van kleuren, die voornamelijk beÔnvloed worden door het jaargang. De kleur kan gaan van licht robijnrood naar intens robijnrood. In de neus komen aromaís van zwarte kersen, frambozen, marsepein en pruimenjam, kruidnagel en kaneel en eindigt met aromaís van kreupelhout. In de mond is de wijn fris en levendig, ondersteund door elegante tannines die ervoor zorgen dat de wijn harmonieus en rond is. Dat belooft een aangename ervaring tijdens het drinken. Deze Pinot Nero gaat goed samen met lichte visgerechten, geroosterd wild en rood vlees.
Deze wijn nu online bestellen Nu bestellen
Op 2015-03-18 i.s.m. In de Blauwe Druif Datum
Over de wijn
Prijs: € 19,99
Kleur: Wit
Land: ItaliŽ
Gebied: Alto Adige
Inhoud: 0.75 l.
Deze wijn nu online bestellen Nu bestellen