WijnTV Home          Over WijnTV          Contact
Zoeken Zoeken in uitzendingen
Zoeken
Volg ons op social media Wees sociaal

(En) volg ons op onze social media pages.
Blijf op de hoogte, elke dag!

Volg ons op Twitter
TWITTER
Volg ons op Facebook
FACEBOOK
Volg ons op ons Youtube kanaal
YOUTUBE
Nieuws Nieuws
  
Wijn waar je geen kater van kr...
  
Glas rode wijn net zo gezond a...
  
Fles wijn per dag drinken is g...
  
Wijngebied Napa Valley getroff...
  
15 manieren om een fles wijn t...
Twitter Nieuwsbrief  Twitter

Elke dag een wijntip in uw mail? Meld u aan.

 
Wat is WijnTV Wat is WijnTV?

Wij houden van wijn, u toch ook? Maar wat is nu een lekkere wijn? Welke wijnen hebben de beste prijs-kwaliteitsverhouding? Welke smaken het lekkerst?

Wijn in beeld brengen, elke dag weer, dat is ons idee.

U bent hier:   Home   /   Uitzendingen   /   Brundlmayer Terrassen Grüner Veltliner   
terug
Brundlmayer Terrassen Grüner Veltliner
Weingut Brundlmayer behoort tot de top 10 op het gebied van witte wijn in Oostenrijk. Het wijngoed is een familiebedrijf en is ca. 75 Hectare groot. Willi Brundlmayer heeft het wijngoed in 1980 van zijn ouders overgenomen. Van hen heeft hij de liefde en respect voor de natuur geërfd.

Hij hecht veel waarde aan het natuurlijk evenwicht in zijn wijngaarden en werkt al vele jaren biologisch. Dit houdt in dat hij geen chemische middelen gebruikt; de wijngaarden uitsluitend met organische middelen bemest (zoals kompost van plantenafval) en ook geen herbiciden gebruikt. Hij maakt zeer elegante wijnen, waarin het terroir een belangrijke rol speelt.

De wijngaarden liggen in en om het dorpje Langenlois in het wijnbouwgebied Kamptal (ca. 80 km ten westen van Wenen). De wijngaarden liggen voornamelijk op terrassen en glooiende hellingen aan de oevers
van de rivier Kamp (een zijrivier van de Donau). De bodem bestaat er voornamelijk uit karig primair gesteente met soms een bovenlaag van löss.

Alle druiven worden gemiddeld gezien van midden september tot soms in november met de hand geplukt in kleine kisten van 10 kg. De wijnen worden koel (niet koud!) gefermenteerd. De zeer moderne kelder van Brundlmayer biedt alle mogelijkheden tot "modern wijnmaken", maar hij streeft geen "high-tech" wijnen na. Na de fermentatie in staal, rijpen de wijnen in grote houten vaten van Oostenrijkse (Manhartsberger) eiken of acacia.

Brundlmayer Gruner Veltliner Terrassen heeft een rijpe royale neus, kruidig, bloesem, zoete appel, sappig citrusfruit (limoen, citroen), abrikoos en ondersteunende minerale kenmerken. In de smaak goede vulling, vlezig, sappig en frisse tintelende zuren. Geconcentreerd en met spanning. Mooie harmonie en royale afdronk met mineraliteit.
Deze wijn nu online bestellen Nu bestellen
Op 2014-05-31 i.s.m. Wijnhuis Eindhoven Datum
Over de wijn
Prijs: € 13,83
Kleur: Wit
Land: Oostenrijk
Gebied: Kamptal
Jaartal: 2012
Inhoud: 0.75 l.
Alcoholpercentage: 12.5%
Deze wijn nu online bestellen Nu bestellen